Pesticidele din fructe si legumeEfectele pesticidelor in organismul uman

Pesticidele sunt substante chimice care sunt vinovate de o lunga lista de maladii , boli pulmonare , leucemii etc. La copii pana in 10 ani este o problema foarte grava deoarece aceste pesticide afecteaza sistemul imunitar. Aceste pesticide se gasesc in fructe si legume insa unii medici spun ca sunt solutii pentru a te asigura ca mancarea este pe cat posibil curata. Eu va recomand sa aveti grija ce legume si fructe si de unde dati copiilor vostrii sa mance. Un mar mic si mai lovit este mult mai sanatos decat un mar mare si frumos perfect sanatos,marul care are aceste defecte (pete, mai cate un vierme, mai mic) ne arata ca este un mar natural nestropit, nepesticizat.


Organismul copilului elimina foarte greu aceste pesticide asa ca nu iti bate joc de propiul tau copil , mai bine mai putin si sanatos decat mult si prost. Am cunostinte in spital pe sectia de copii care imi spune de fiecare data cand ne intalnim ca e grav de tot o gramada de copii cu varste intre 7 si 9 ani cu pancreatita aveti idee ce inseamna pancreatta la aceasta varsta? va spun eu o copilarie distrusa din inconstienta parintilor.

Pe langa aceste pesticide mai sunt o gramada de factori care duc la slabirea sistemului imunitar astfel aparand bolile. De exemplu produsele din carne afumate neafumate salamuri, carnaturi, pulpe de pui, shunca , crenvusti etc etc , cine da asa ceva propiului copil este un inconstient si isi condamna copilul la moarte lenta si sigura.Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara spune ca 60% din legume si 30% din fructe contin aceste chimicale(pesticidele).

Cateva reguli pentru a manca sanatos

 • Consuma alimente Bio (o sa ziceti eee pai de unde bani de Bio?? iar eu o sa va intreb da bani de tzigari aveti ? da bani de baut aveti ? bani de hamburgheri aveti ? etc. etc.) stiu ca sunt mai scumpe poate si de 3 4 ori mai scumpe ca cele traditionale dar e mai sanatos , putin si bun. Lactatele ecologice pentru copilul tau sunt cele mai bune iar acestea trebuie sa aiba termenu de valabilitate cat mai mic si sa nu contina nici un fel de denumire chimica pe eticheta.


 • Spala cu multa apa legumele , fructele poti folosii o lingurita de bicarbonat in apa in care speli legumele, fructele.


 • Cand cureti legumele sau fructele curata o coaja cat mai groasa, cea mai mare parte din pesticide se afla in coaja e drept ca coaja este bogata in minerale si vitamine dar acolo stau si pesticidele, atentie mare la Pere , Mere , Roshii , Cartofi.


 • Inainte de a desface coaja portocalelor, bananelor, kiwi acestea trebuiesc spalate deoarece coaja a fost stropita cu o solutie chimica pentru a rezista mai mult pe rafturile magazinelor ... inainte de a sparge oul in tigaie sau ptr a face projituri la fel acestea trebuie spalate.


 • Consuma doar fructele si legumele aflate in sezonul lor deoarece cele extra-sezoniere sunt stropite la maxim cu tot felu de substante de crestere. Sezonul de roshii (mai - octombrie). Nu consuma fructe care sunt la o mare distanta de noi acestea trebuiesc chimicalizate la maxim ca sa faca fatza transportului pana aici. • Daca tot mancatzi carne indiferent de care este aruncati prima apa in care a fiert si ar fi bine sa o fierbeti mai mult in prima apa ca sa poata sa iasa din ea toti acei hormoni de crestere si fragezire.


 • Atentie femeile insarcinate la ce mancati , aceste chimicale ajung in laptele matern si mai departe la copil. • Sper ca aceste informatii v-au fost cat de cat de folos , daca 1 persoana din cei care citesc aceste randuri pune in practica ceea ce a citit, eu sunt bucuros ca am putut fi de folos.
  Oricum viatza este destul de scurta , de ce sa ne-o mai scurtam si noi ?

  Va rog sa distribuiti acest articol daca va place.
  Va multumesc