Incoltirea Semintelor De RucolaIn acest subiect va voi arata cum incoltesc eu rucola.

Mai intai cateva cuvinte despre aceasta verdeata, ea este una dintre cele mai sanatoase salate verzi pentru mine. Aceasta verdeata da organismului energie ea mai protejeaza si ficatu si ajuta la o mai buna circulatie a sangelui. Rucola contine vitaminele C - A - K care sunt benefice sistemul cardiovascular, sistemu osos si pentru circulatia sangelui. Rucola mai contine si Fier , Magneziu , Calciu si Potasiu.

Rucola este un bun detoxifiant al organismului si ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism. In aceasta verdeata se mai gasesc si Fitochimicalele care ajuta la intretinerea pielii si a ochilor si intareste sistemul imunitar. Rucola mai contine si acid folic care este recomandat in special femeilor insarcinate in prevenirea malformatilor la nastere.
Ok si acum sa trecem la treaba cum se incolteste rucola in casa, in primul rand trebuie sa achizitionati seminte de rucola pe internet, sunt o gramada de siteuri care ofera spre vanzare aceste seminte de rucola.


Dupa ce ati achizitionat semintele intr-o cutie gen celei din imagine cum am folosit eu se pune un strat de pamant compostat(nu folositi pamant de la magazine , este tratat cu tot felu de minerale sintetice si mai stiu eu ce chimicale) de 3 4 degete grosime , se inmoaie bine bine pamantul cu apa(nu folositi apa de la robinet folositi apa de izvor care nu contine clor) pana devine destul de moale incat radacinile plantei sa se infinga usor in pamant dupa care se presara semintele de rucola in asa fel incat sa fie boaba langa boaba insa nu una peste alta.

Deci intr-un cuvant puneti atatea seminte cat sa formeze un covor de seminte peste pamant, apoi stropiti bine bine semintele cu apa de 3 ori pe zi tinandu-le la lumina.
In prima imagine puteti vedea cum se pun semintele (patul de seminte despre care vorbeam mai sus) iar in a 2 a imagine puteti observa ca semintele au incoltit in doar 3 zile. Eu normal le recoltez dupa ce au atins inaltimea de 5 - 8 cm insa pot fi lasate sa creasca si mai mari. Le puteti recolta cu ajutorul unei foarfece foarte usor, apoi se spala in apa rece si se servesc. Se pot servii in amestec cu salata verde cu rosii, pe pizza cine manca asa ceva:) sau goala. Acestea fiind spuse va doresc spor la treaba si daca aveti ceva spus mai jos o puteti face:)

Va rog sa distribuiti acest articol daca va place.
Va multumesc