Cultivarea ardeiuluiExista mai multe feluri de ardei voi enumera cateva: Ardeiu gogosar, ardeiu capia, ardeiu gras, ardei iute ... toate aceste tipuri de ardei se pot cultiva atat in sere cat si in camp.


Semintele de ardei germineaza la temperatura minima de 15 grade in 20 - 22 zile iar la temperatura de 25 - 28 grade in 10 - 12 zile fructificarea se face la o temperatura de 22 - 25 grade. Cu cat temperatura este mai mica perioada de fructificare creste.


Apa si lumina sunt foarte importante pentru aceasta leguma , in lipsa acestora leguma creste deformata sau lunguiata. Ardeiu creste bine pe solurile unde a fost lucerna , trifoi, mazare, fasole.

Ardeiul se cutiva prin producerea de rasaduri apoi la locul definitiv. Plantarea la locul definitiv se face cand in sol atingem o temperatura de 15 - 18 grade.


Perioada de plantare la locul definitiv este intre 20 Aprilie - 10 Mai. Schema de plantare difera de la soi la soi ... 15 - 20cm pe rand si 50cm intre randuri.Solul in care aceasta planta merge foarte bine trebuie sa fie nisipos - lutos. Pregatirea terenului se face toamna puteti imprastia gunoi de grajd bine putrezit circa 3 ani. Inaintea plantarii ardeiului se poate cultiva salata, spanac , usturoi , ceapa , ridichi.
Acestea fiind spuse eu va doresc spor la treaba si recolta bogata.
Mai jos cateva imagini cu rasadurile mele de ardei Kapia rosu si verde.

Va rog sa distribuiti acest articol daca va place.
Va multumesc