Telina dulce apioDragii mei astazi vorbim un pic despre telina dulce sau apio. Apio este denumirea comerciala si vine din limba spaniola. Apio are foarte multa apa si putine calorii, contine urmatoarele vitaminele A B1 B2 B6 B9 C E si K si urmatoarele minerale sodiu, potasiu, calciu, zinc, magneziu, fier, cupru, sulf, fosfor si siliciu mai contine fibre si uleiuri esentiale. Contine 8 compusi anticancerigeni si poate fi eficienta in prevenirea cancerului. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la functionarea corecta a rinichilor. Consumul acesteia ajuta la scaderea tensiunii arterialesi este bogata in fibre. Nu se recomanda femeilor insarcinate.


Acum sa va spun ce am facut eu cu ea. Dupa ce am consumat tijele cele mai groase au ramas cateva in mijloc asa cum puteti vedea si in imagine. Am puso intr-un vas cu pamant fertil in speranta ca va face radacini ca mai apoi sa faca, in acest an flori si seminte. In acest mod voi avea seminte de telina dulce pentru la anu.Nu garantez o reusita deoarece este prima data cand fac asa ceva si nici nu am vazut la altcineva. Insa sa fiti siguri ca de indata ce am ceva rezultate am sa va anunt. Am cautat prin magazinele fito sa cumpar seminte insa nu am gasit deocamdata de aceea am optat pentru aceasta metoda.

Apio il gasiti la supermarket-uri la un pret accesibil de 3,5 - 4 lei. Mie imi place de minune este crocant plin de vitalitate. O puteti folosii aproape la toate mancaruril. Acum voi astepta rezultatele si voi revenii cu imagini. Pana atunci va doresc sa fiti sanatosi.


Va rog sa distribuiti acest articol daca va place.
Va multumesc