Sera SubteranaIn acest articol am sa va spun ce vreau eu sa fac pe o portiune de pamant de 10m pe 5m, si anume o sera subterana. Inainte sa ma apuc de treaba am tot cautat informatii legate de acest proiect si am gasit destule.
Am cerut chiar si sfatul celor care au asa ceva sau care se pricep ca sa am de unde alege.

Unii spun ca , chiar daca sera va fi la o adancime de 1,5m daca afara sunt -15 grade in interior vor fi 0 grade poate chiar mai scazut fara o sursa de caldura. Altii spun ca daca este izolata se pastreaza temperatura peste limita inghetului. Sa zicem ca in zilele cu temperaturi scazute de peste -10 grade voi face caldura cu ajutorul undei sobe si atunci rezolvam problema asta.

Alta problema ar mai fi infiltratiile de apa , unii spun ca indiferent daca o izolezi apa va patrunde in interioru serei alti spun ca nu asta nu avem de unde sti doar dupa ce o vom construii. Cei care au nu sunt multi la noi in tara insa spun ca daca e bine facuta totul este ok se pot creste pomi exotici chiar si legume cum ar fi salata ceapa usturoi ridichi chiar si rosii insa mai greu.
Am fost sa vad cat ma costa un excavator si o basculanta care sa duca pamantul scos insa pretul exorbitant de mare pentru mine m-a facut sa renunt la acest proiect. Deci pentru o sapatura de 10m pe 5m si adanca de 1,5m mi-au cerut 4500 lei :) cred ca daca platesc pe cineva sa sape zilnic ies la jumate sau poate chiar mai putin iar pamantul il intind prin livada :)
Dragii mei acestea fiind spuse va doresc toate cele bune si daca aveti ceva propuneri idei sfaturi mai jos in comentarii mi le puteti lasa.


Va rog sa distribuiti acest articol daca va place.
Va multumesc