Balena albastraIn acest articol vreau sa vorbim un pic despre acest joc Balena albastra. Se pare ca acest joc ia amploare in randul copiilor si chiar produce efecte. Din cate am auzit cativa copii de la o scoala din Iasi au ajuns la spital din cauza acestui joc dubios prin care zic eu ca se urmareste ceva se cauta ceva anume dupa felul in care sunt expuse regulile jocului. Acest joc dateaza din 2013 si pana in prezent ar fi cauzat moartea a peste 100 de persoane. Jocul a fost creat de rusul Philipp Budeikin are 50 de nivele iar copii , adolescentii trebuie sa indeplineasca unele sarcini date de un asa zis mentor.


Dupa inceperea jocului mentorul da cateva sarcini de indeplinit participantului iar acesta trebuie sa faca dovada ca a indeplinit sarcinile facand fotografii , filmulete care sa arate ca a indeplinit sarcinile. Printre aceste sarcini se enumera: automutilarea, ascultarea de melodii cu versuri care indeamna la suicid, trezirea repetata la o anumita ora , vizionarea filmelor de groaza cu caracter violent si tot felul de sarcini sa zic asa neortodoxe.


Philipp Budeikin a explicat cum i convinge pe participanti sa recurga la suicid: vorbesc cu ei despre viata lor despre activitatile lor in acest dialog imi fac o idee despre acest participant si iau o decizie. Cu cat tanarul este mai obosit , nu doarme noaptea are o viata dezordonata cu atat este mai usor sa intrii in mintea lui. O sa spuneti ce psihopat ce nebun ... din contra la examenul psihiatric a iesit perfect sanatos.


Cei 5 copii din Iasi ar fi fost victime ale acestui joc si au fost gasiti asfixiati in scoala. Copii indeplineau una din sarcinile acestui joc , isi tineau respiratia in timp ce alt copil ai apasau pe piept pentru a le scotea aerul. Conform sociologului Ciprian Gradinaru de la organizatia Salvati Copiii, micutii au actionat la presiunea grupului si nu si-au dat seama la ce riscuri se supun.

Va rog sa distribuiti acest articol daca va place.
Va multumesc